Are you madabout kit cars      
 "We've Got Kit Cars Covered" Information about Madabout-Kitcars.com Contact Madabout-Kitcars.com         Home of UK kit cars - madabout-kitcars.com Various kit car write ups All the latest kit car news Kit car related and general discussion

Search
Manufacturers
Kit Cars
Kit Car Data sheets
Picture Gallery
SVA Knowledgebase
Clubs & Communities
Build cost estimator
Kit cars for sale
Knowledge Base 
KitcarUSA.com
Classic-Kitcars.com
 

Go Back   Madabout Kitcars Forum > Mad Build Area > Marlin 5exi builds

Marlin 5exi builds Calling all you sexi builders....sorry 5exi builders, show us your progress.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th June 2018, 18:58
EXI Turbo EXI Turbo is offline
Senior Member
Enthusiast
 
Join Date: Jan 2007
Location: Haslemere, Surrey
Posts: 110
EXI Turbo is on a distinguished road
Default Help needed - Indicator problems

As the MOT is due on Tuesday I thought I would just do a final check make sure all the lights,wipers,horn etc are working. Unfortunately no indicators and when I turned on the hazzards the little red triangle faintly lit on the dash and then went out.

I checked the fuses (all those i could find) and they seemed ok. However the 3 pin flasher unit had started to melt. I put a new one in and it got hot straight away so turned it off and went looking for a short circuit. The wires to the drivers side repeater had melted together so I replaced them and tried the hazzards which appear to be working fine now (all 6 bulbs flashing), but no indicators.

Anybody got any ideas ?

thanks
Reply With Quote
Available from eBay
  #2  
Old 19th June 2018, 15:41
Phaeton Phaeton is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 32
Phaeton is on a distinguished road
Default

My hazards & indicators use different fuses, the hazards are permanent live, the indicators switched live, I would go back through your fuses as a starting point.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th June 2018, 18:18
EXI Turbo EXI Turbo is offline
Senior Member
Enthusiast
 
Join Date: Jan 2007
Location: Haslemere, Surrey
Posts: 110
EXI Turbo is on a distinguished road
Default

Thanks, I found out that the fuse holder had some corrosion and although the fuse was OK the power wasn't getting through. My fault probably as I have driven it in some very bad weather, even with the roof up it is not very watertight.

Fixed now but had to reschedule the MOT till next week. But that still gives me plenty of time to make sure it's ready for a camping trip to the South of France.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +0. The time now is 15:32.

copyright madabout-kitcars.com 2000-2018
terms and conditions | privacy policy