Are you madabout kit cars      
 "We've Got Kit Cars Covered" Information about Madabout-Kitcars.com Contact Madabout-Kitcars.com         Home of UK kit cars - madabout-kitcars.com Various kit car write ups All the latest kit car news Kit car related and general discussion

Search
Manufacturers
Kit Cars
Kit Car Data sheets
Picture Gallery
SVA Knowledgebase
Clubs & Communities
Build cost estimator
Kit cars for sale
Knowledge Base 
KitcarUSA.com
Classic-Kitcars.com
 

Go Back   Madabout Kitcars Forum > Mad Build Area > Tribute Automotive Builds

Tribute Automotive Builds Discuss your Tribute kit build

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st March 2020, 19:25
Drummajor Drummajor is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 724
Drummajor is on a distinguished road
Default LED repeaters

Hi guys
Iím stuck ! I have purchased and fitted some small LED repeaters and I have also installed a 6 ohm resister in the circuit .
They are not working .
Am I missing something ?
The old bulb type repeaters work fine so I know the wiring is good .
The front and back repeaters work , just not the side LEDís

Please help
Cheers
Reply With Quote
Available from eBay
  #2  
Old 31st March 2020, 19:38
Lucky@LeMans Lucky@LeMans is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,492
Lucky@LeMans is on a distinguished road
Default

Have you tried the wires around the other way ? LED's are biased and need to be wired the correct way round unlike filament bulbs which don't matter.
On my TR250 I fitted an adjustable flasher relay ( ebay item about £5 ). This allowed filament bulbs and LED's on the same circuit to function, the adjustable knob on the relay setting the flashing speed. No need to fit extra resistors either.

Last edited by Lucky@LeMans; 31st March 2020 at 19:47..
Reply With Quote
  #3  
Old 31st March 2020, 21:36
Grey V8 Pete's Avatar
Grey V8 Pete Grey V8 Pete is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Exeter
Posts: 166
Grey V8 Pete is on a distinguished road
Default

If using the original flasher unit you only need the resistor with your main flasher lamps if those have been changed to LEDs, for the flasher to work. However if you have only fitted the LED repeaters they should be connected in parallel with the the 12v “flash” wire to the main bulbs. By adding the (unnecessary) resistor you have probably dropped the voltage to the point that the repeater LED wont function. However still check polarity as mentioned above. Annoyingly I have seen LED repeaters with either white or black tails needing to be 12v +ve. There doesn't seem to be a firm standard applied, especially if the lamps are from overseas. Peter.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st April 2020, 18:06
casamolino casamolino is online now
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 390
casamolino is on a distinguished road
Default

Good evening DM , not all LED`s are polarity conscious and so it may be your issue is the resistor , i have recently purchased these ,

https://www.ebay.co.uk/itm/BA9S-233-...72.m2749.l2649

all the best Geoff .
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +0. The time now is 11:48.

copyright © madabout-kitcars.com 2000-2020
terms and conditions | privacy policy